SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo UMCS
Data wydania 2025
Oprawa miękka
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • 21 urodziny - promocje

Opis produktu:

Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu. Dostępne opracowania naukowe i popularnonaukowe powielają wiele błędnych stereotypów dotyczących związków odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia. Nie znajdują one jednak potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości. Treść monografii Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom wiedzy z zakresu leków pochodzenia naturalnego o aktywności antywirusowej, antybakteryjnej przeciwgrzybowej oraz prozdrowotne składniki żywności, istotne w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Omówiono także nowości z zakresu m.in: kuchni molekularnej, nutrigenomiki oraz relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim. Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, ale będzie cenną lekturą także dla osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia Czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień. Od Autorów

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

Inne tego autora

Mikrobiom a zdrowie człowieka Książka 34,98 zł
Dodaj do koszyka
Słodko gorzki smak życia Książka 14,95 zł
Dodaj do koszyka
W poszukiwaniu wartości Książka 22,84 zł
Dodaj do koszyka
W świecie kryzysu wartości Książka 18,28 zł
Dodaj do koszyka
Wybrane aspekty zdrowego odżywiania Książka 30,62 zł
Dodaj do koszyka
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Poradniki,  Zdrowie,  Ziołolecznictwo i medycyna naturalna
Wydawnictwo: UMCS
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2025
Wymiary: 24x17
ISBN: 9788322798614
Wprowadzono: 24.01.2025

RECENZJE - książki - Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia - Jan Fiedurek

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: