SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Ciemna strona gastronomii

Jak skutecznie przeciwdziałać kradzieży pracowniczej

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo MOJA Consulting
Oprawa miękka
Liczba stron 162
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • Promocja InpostPay BW

Opis produktu:

Tak, to nieprzyjemny temat, ale mnie nie dotyczy. U mnie pracują tylko uczciwe osoby. Mam do nich zaufanie.

Jesteś pewien, że problem kradzieży pracowniczej nie jest Twoim problemem?

A czy zdarzają Ci się niezgodności sprzedaży z raportami kasowymi? Częste awarie kasy fiskalnej? Spisy inwentarzowe zgadzające się co do grosza z teoretycznym zużyciem? Może nieoczekiwanie wzrósł koszt surowca? Zaufany kelner przyłapany na chowaniu pieniędzy do kieszeni tłumaczył się roztargnieniem? Słyszałeś o prezentach przekazywanych pracownikom przez dostawców? Czy dania z karty menu na pewno spożywane są tylko przez Gości?

Jeśli któraś z powyższych sytuacji brzmi dla Ciebie znajomo, koniecznie sięgnij po ten poradnik.

Pozwoli Ci on poznać w pierwszej kolejności mity, potem symptomy i metody kradzieży, a także jej konsekwencje dla lokalu oraz - najważniejsze: skuteczne i sprawdzone metody walki z kradzieżą pracowniczą w branży gastronomicznej.

Nie daj się zwieść, badania na temat nieuczciwości pracowniczej są bezlitosne:
-7 na 10 osób ma tzw. elastyczną moralność, czyli są nieuczciwe wtedy, gdy nadarza się łatwa okazja. A o takie w biznesie gastronomicznym nietrudno.
-W słabo kontrolowanym lokalu skala kradzieży może stanowić do 15% wielkości sprzedaży.
-Taki poziom kradzieży łatwo może doprowadzić do bankructwa.
-Nieuczciwości nie da się całkiem zlikwidować, ale przy dobrym zarządzaniu możesz ją ograniczyć do 1-2%.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Kulinaria,  Poradniki,  Praca i kariera
Wydawnictwo: MOJA Consulting
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Liczba stron: 162
ISBN: 978-83-939448-0-4
Wprowadzono: 18.12.2014

RECENZJE - książki - Ciemna strona gastronomii, Jak skutecznie przeciwdziałać kradzieży pracowniczej - Jan Mołoniewicz

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.1/5 ( 15 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    2

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: