Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów to książka, która pozwoli nam nauczyć się profesjonalnej dekoracji słodkości. Jest to odpowiednie dzieło dla osób, które umieją stworzyć dzieła sztuki ze zwykłego przepisu [dania]. Ja uwielbiam się cały czas szkolić i poznawać nowe tajniki cukiernictwa.
Annie Reg to autorka książki "dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów". Twórczyni dzieła uwielbia prace ze znanymi szefami kuchni oraz słynnymi osobami, którym próbuje spełnić zaścianki kulinarne w trakcie ich tras koncertowych. Annie Reg to znawczyni dekorowania wszelakich pyszności.
W książce znajdziemy wypieki, które możemy potraktować jako prezent dla drugiej osoby, rodziny lub znajomych. Na pewno ucieszą się z ciasteczek,babeczek lub tortu.
Dzieło sztuki zostało podzielone na rozdziały:
Wstęp książki nazwany jest bogactwo ciast i ciasteczek. Pierwszy rozdział poświęcony jest podstawowym przepisom na: biszkopty, kruche ciasteczka, pierniki, lukry, kremy i masy. Mamy okazji poznać tutaj proste sposoby dekorowania, barwienia lukru, stosowania posypek lub barwnych brokatów. W tym dziale możemy również zapoznać się z różnymi radami i wskazówkami. Kolejne trzy działy poświęcone są przepisom na ciasteczka, babeczki i torty. Wszystko jest bardzo dokładnie opisane krok po kroku i sfotografowane. Bardzo łatwo jest sporządzić smakowych.
Gotowe smakołyki prezentują się przepięknie i zachęcają do posmakowania ich. Do tworzenia dzieł sztuki możemy wykorzystać np. szprycę z pergaminu, wzory do wytłaczania pasty cukrowej lub lukru, a także sposobu na kandyzowanie płatków kwiatów. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że do tworzenia dekoracji nie musimy posiadać specjalistycznych narzędzi.
Książka "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to publikacja skierowana do osób, które chciałaby się nauczyć profesjonalnie ozdabiać słodkości. Dzieło to wspaniałe źródło inspiracji dla miłośników cukiernictwa.