Opis produktu:
1. Wstęp 2. Trochę historii 3. Mechanizmy alergii 4. Diagnostyka w chorobach IgE-zależnych 5. Reakcje krzyżowe 6. Diagnostyka molekularna nauką XXI wieku 7. Choroby alergiczne dzieci 8. Astma 9. Molekuły alergenowe w astmie – obserwacje kliniczne na podstawie wyników badań własnych 10. Atopowe zapalenie skóry 11. Molekuły alergenowe w atopowym zapaleniu skóry – obserwacje kliniczne na podstawie wyników badań własnych 12. Anafilaksja – zagrażająca życiu reakcja alergiczna 13. Alergeny mleka krowiego jako jedna z najczęstszych przyczyn anafilaksji u dzieci 14. Przypadek kliniczny wstrząsu anafilaktycznego po spożyciu białka mleka krowiego 15. Alergeny jaja kurzego jako jedna z najczęstszych przyczyn anafilaksji u dzieci 16. Przypadek kliniczny reakcji anafilaktycznej w trakcie prowokacji jajem kurzym 17. Alergeny orzecha ziemnego jako jedna z najczęstszych przyczyn anafilaksji u dzieci 18. Przypadek kliniczny ostrej reakcji alergicznej po spożyciu orzechów ziemnych 19. Białka zapasowe a anafilaksja 20. Alergia pokarmowa 21. Alergia na białka mleka krowiego – wyniki badań własnych 22. Alergeny jaja kurzego 23. Alergeny orzecha arachidowego 24. Alergeny orzecha laskowego 25. Alergeny ryb 26. Alergeny skorupiaków 27. Anafilaksja powysiłkowa 28. Podsumowanie
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024