SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Dynia od kuchni 50 przepisów na jesień (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Buchmann
Data wydania 2022
Oprawa twarda
Liczba stron 144
  • Wysyłamy w 2 - 4 dni + czas dostawy
  • Inpost Pay Okazje

Opis produktu:

Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purase czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce Dynia na okrągło czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purase, czy co zrobić z pestkami.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Kulinaria,  Książki kucharskie
Wydawnictwo: Buchmann
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 0x0
Liczba stron: 144
ISBN: 9788383180298
Wprowadzono: 12.10.2022

RECENZJE - książki - Dynia od kuchni 50 przepisów na jesień - PRACA ZBIOROWA

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

czytanie.na.platanie

ilość recenzji:1047

23-10-2022 11:20

Jeśli jesienią w kuchni, podobnie jak u mnie, króluje u Was dynia, to ta książka będzie dla Was idealna. Szczególnie jeśli poszukujecie nowych inspiracji i chcecie przyrządzić z tego pysznego warzywa coś więcej niż zupę i placuszki, choć i w ich temacie znajdziecie tu kilka wariacji.

Co urzekło mnie od razu po otwarciu książki? Cudowne i smakowite zdjęcia, od których ślinka automatycznie napływa do ust. Ale to od drugiego wejrzenia zakochałam się w ciekawych, ale nieprzekombinowanych przepisach, do których składniki (przynajmniej przeważającej większości) znajdziemy w naszej lodówce i kuchennych szafkach.

Ze względu na dostępność rukoli w ogrodzie zdecydowałam się w pierwszej kolejności na bruschettę z dynią, fetą i rukolą, ale przepisów do wypróbowania zaznaczyłam sobie znacznie więcej. Genialna wydaje się opcja śniadaniowa w postaci jogurtu z musem dyniowo-jabłkowym, a gości na pewno poczęstuję w najbliższym czasie sałatką ze szpinaku, dyni i sera pleśniowego doprawionej sosem malinowym.

Podział na dania śniadaniowe, obiadowe i kolacje, a także takie, którymi można raczyć się bez względu na porę dnia ułatwia dokonanie wyboru. Znajdziecie tu też kilka, przynajmniej jak na moje umiejętności kulinarne, nieco bardziej ambitnych przepisów.

Dynia zawiera wiele składników odżywczych, których nie traci w obróbce termicznej, dlatego warto mieć ją w swoim menu przez cały rok, nie tylko w sezonie. Jak podpowiada książka, puree z pieczonej dyni można zawekować i korzystać z jej smaku, kiedy tylko przyjdzie nam na nią ochota. Ja wolę je mrozić, ale może spróbuję i tej możliwości. Z pewnością jednak dzięki tej książce rozszerzę znacznie mój wachlarz potraw z dyni i Was również zachęcam do zaprzyjaźnienia się z tym cudownym warzywem, które jako jedno z niewielu dostarczy nam, w zastępstwie słońca, witaminy D3.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?