Opis produktu:
O kuchni francuskiej krążą legendy. Każdy, kto odwiedza ten kraj, obowiązkowo musi spróbować kilku miejscowych specjałów. Francja to nie tylko moda, sztuka i wieża Eiffla - to również croissanty, wino czy sery. Lektura książki
Francja na talerzu to świetny sposób, aby zaznajomić się z kulturą tego kraju za sprawą fantastycznej i przepysznej kuchni.
Francja na talerzu - garść przydatnych informacji
Francja na talerzu odpowie na wszystkie pytania dotyczące francuskich kulinariów. Począwszy od tych najbardziej oczywistych, aż po te bardziej skomplikowane. Czytelnicy dowiedzą się, ile bąbelków mieści się w butelce szampana oraz czy faktycznie najlepsze kasztany sprzedawane są na placu Pigalle. W książce
Francja na talerzu zawarte są odpowiedzi na pytania, które wielu z nas nie przyszłyby nawet do głowy.
Francja na talerzu - co na śniadanie, obiad i kolację?
Francja to nie tylko wielka sztuka, obrazy, rzeźby czy zabytki. W tym kraju ogromną rolę odgrywają kulinaria.
Francja na talerzu gromadzi w jednym miejscu aż 375 przepisów, które sprowadzą ten kraj do każdej kuchni, w każdym zakątku świata. Pałaszując crepes na śniadanie, przygryzając camembert w międzyczasie lub popijając bordeaux, poczujesz piękny Paryż we własnych czterech ścianach.
Jedzenie i wiele więcej
Oprócz jasnych instrukcji do sporządzenia największych francuskich specjałów,
Francja na talerzu jest bogata w inne ciekawostki i przydatne informacje. W publikacji oprócz przepisów, głodni wrażeń czytelnicy znajdą wiele niesamowitych anegdot czy adresów i map na wypadek wizyty w tym kraju.
Francja na talerzu to ponad 400 stron praktycznej i napisanej z humorem książki kulinarnej, która powinna się znaleźć w biblioteczce każdego miłośnika jedzenia.
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024