Fun dining Prosto i genialnie (twarda)
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo Znak |
Data wydania 2024 |
Oprawa twarda |
Liczba stron 304 |
- Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro!
Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
-
Opis produktu:
Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining - tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni.
Fun dining to radość. Radość łączenia składników i tworzenia zupełnie nowych smaków.
Radość eksperymentowania. To satysfakcja, która towarzyszy gotowaniu i przyjmowaniu gości.
Fun dining to kuchnia prosta i genialna jednocześnie. Dania, które bez trudu przygotujesz w domu, a dzięki oryginalnym połączeniom składników są zupełnie wyjątkowe.
To nieoczywiste dodatki, jak olej z koperku o intensywnie zielonym kolorze, warzywny jus czy drożdżowe masło.
Drobne tricki, dzięki którym jedzenie staje się niezapomnianym doznaniem. Lets have fun!
Przemysław Klima - szef kuchni w Bottiglierii 1881, jedynej w Polsce restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin (pierwsza została przyznana w roku 2020).
W 2024 roku mijają 23 lata jego pracy zawodowej. 2024 rok to także 10-lecie B1881.
W tej książce znajdziesz przepisy na potrawy, które sam lubię przyrządzać i jeść. To dania, które nie wymagają wielkich umiejętności, a do ich przyrządzenia wystarczą sprzęty, które pewnie masz już w kuchni. Przekonasz się, że czasem jeden mały trick czy nieoczywisty dodatek może wydobyć z potrawy efekt wow. To nie jest książka z przepisami z restauracji (choć zdradzam tu kilka naszych tricków!). To dania, które bez trudu przygotujesz w domu, choć znajdzie się też kilka propozycji dla bardziej zaawansowanych kucharzy.
Kiedy gotuję - zarówno w restauracji, jak i w domu - stawiam na prostotę. Korzystam ze składników, które rozumiem, które są mi bliskie, na których się wychowałem. To czyni jedzenie prawdziwym, szczerym i sprawia, że chce się je smakować. Nic nie daje tyle radości, co właśnie jedzenie.
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Promocje: | wysyłka 24h |
Wydawnictwa: | Znak |
Kategoria: | Kulinaria |
Wydawnictwo: | Znak |
Oprawa: | twarda |
Okładka: | twarda |
Rok publikacji: | 2024 |
Wymiary: | 205x250 |
Liczba stron: | 304 |
ISBN: | 9788324093038 |
Wprowadzono: | 05.03.2024 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.