SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo PWN
Oprawa miękka
Liczba stron 468
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • DPD za 5,99

Opis produktu:

Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.

Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Nauki ścisłe,  Chemia,  Technika
Wydawnictwo: PWN
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wymiary: 165x235
Liczba stron: 468
ISBN: 978-83-01-19407-9
Wprowadzono: 20.01.2014

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Sekrety alchemii (twarda) Książka 31,69 zł
Dodaj do koszyka
Chemia nieorganiczna Tom 1 Książka 112,22 zł
Dodaj do koszyka
Chemia nieorganiczna Tom 3 Książka 94,83 zł
Dodaj do koszyka
Chemia nieorganicznTom 2 Książka 132,62 zł
Dodaj do koszyka
Chemia wokół nas Tom 1 Książka 105,90 zł
Dodaj do koszyka
Chemia wokół nas Tom 2 Książka 105,90 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - książki - Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Piotr Lewicki, Roman Kowalczyk

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.5/5 ( 16 ocen )
  • 5
    13
  • 4
    0
  • 3
    2
  • 2
    0
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Fox1970

ilość recenzji:1

brak oceny 7-02-2018 07:16

Towar zgodny z opisem w korzystnej cenie i dostarczony w przyzwoitym czasie.

Czy recenzja była pomocna?