SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Italia na talerzu (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Znak
Data wydania 2022
Oprawa twarda
Liczba stron 464

Opis produktu:

5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii - na tę książkę przygotuj osobną półkę!
Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej to książka kulinarna opracowana przez zbiorowy zespół redakcyjny, na którego czele stanął Francois-Regis Gaudry - francuski pisarz, dziennikarz i krytyk kulinarny. Ukazała się w twardej oprawie w 2022 roku nakładem wydawnictwa Znak. Liczy sobie niespełna pięćset stron. Na okładce znajduje się samochodzik z napisem Italia, wiozący artykuły kuchenne i spożywcze. Książka Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej to, jak wskazuje sam tytuł, pozycja obowiązkowa dla osób, które chcą poznać tajemnice włoskich potraw od strony kulis.

Italia na talerzu - kompendium wiedzy o włoskiej kuchni

Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej to książka, która stanowi zbiór całej wiedzy, jaka istnieje, dotyczącej jedzenia z ojczyzny makaronów i pizzy. Na szczególną uwagę zasługuje objętość książki - liczy bowiem prawie pół tysiąca stron i waży aż pięć kilogramów, dlatego może być uznana za tak zwaną cegłę. Sam ten fakt świadczy o tym, jak wiele czytelnicy mogą wynieść z tej publikacji. Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej to ogromna księga, w której nie brakuje zachęcających do jej przeglądania pięknych ilustracji i zdjęć. Pełna jest ciekawych anegdot, biografii znanych osób oraz wartościowych przepisów. W tej encyklopedii na pewno każdy znajdzie coś dla siebie!

Italia na talerzu - poznaj najlepsze przepisy na pyszne dania


Publikacja zatytułowana Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej pozwoli Ci nauczyć się gotować niczym prawdziwy Włoch! Zawiera przepisy zarówno na znane, klasyczne dania włoskie, jak i na te bardziej wyszukane, mniej popularne w Polsce. Ponadto, dowiesz się z tej książki, jakie produkty warto kupować, by jedzenie było jeszcze smaczniejsze! Czytając książkę Italia na talerzu. Wszystko o kuchni włoskiej, poznasz także odpowiedzi na pytania, czym różni się macchiato, mocaccino i cappuccino, dlaczego nie można dodawać śmietany do carbonary, a także czy Leonardo da Vinci preferował wegetarianizm. Nie zwlekaj dłużej i zamów ją już dziś, by cieszyć się pysznościami prosto ze słonecznej Italii na swoim stole!
S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: Książki na prezent 🎁,  Prezent świąteczny 🎄
Wydawnictwa: Znak
Kategoria: Kulinaria,  Kuchnia włoska
Wydawnictwo: Znak
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 240x328
Liczba stron: 464
ISBN: 9788324083497
Wprowadzono: 31.01.2023

Francois-Regis Gaudry - przeczytaj też

Francja na talerzu (twarda) Książka 170,19 zł
Dodaj do koszyka
Paryż na talerzu (twarda) Książka 148,00 zł
Dodaj do koszyka

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - książki - Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

3.8/5 ( 49 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    24
  • 3
    10
  • 2
    4
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Ks. Antoni woboda.

ilość recenzji:1

26-12-2022 18:19

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Książka, "Italia na talerzu" jest na pewno wartościowa. Zawiera wiele szczegółów, które ubogacają wiedzę. Kiepski na pewno jest jej układ. Spodziewałem się, że wyraźnie zaznaczone będą poszczególne regiony i właściwa dla nich kuchnia. Szkoda też, że za mało jest przepisów kulinarnych. Brakiem jest również i to, że nie ma wyraźnego podziału na propozycję, w ramach regionu, na podział: przystawka, danie główne, deser. Brakuje również wyraźnego podziału, też w ramach regionu, na przykład na potrawy mięsne, frutti di mare czy desery czy też wypieki ciast, a jest tego w Italii dużo. Również w spisie treści brakuje tego jasnego podziału. Warto przy kolejnej edycji tej książki o tym pomyśleć.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?

Katarzyna

ilość recenzji:1

18-09-2022 11:27

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Spodziewałam się książki kucharskiej z przepisami, tymczasem jest to ogromna encyklopedia wiedzy o kuchni włoskiej i artykułach spożywczych, na dodatek bardzo szczegółowa. W moim odczuciu przepisów jest bardzo mało.

Czy recenzja była pomocna?

Romero

ilość recenzji:1

13-09-2022 17:28

super ksiązka ....dodatkowo można teściową przez łeb walnąć....lepsza i cięższa niż stara ksiazka telefoniczna :PPP

Czy recenzja była pomocna?

kgo****************

ilość recenzji:1

9-09-2022 20:34

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Niespotykne podejście do kuchni. Super

Czy recenzja była pomocna?