SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Jadłonomia po polsku (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Marginesy
Data wydania 2020
Oprawa twarda
Liczba stron 280
  • Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro! Ten produkt może nie dotrzeć do Ciebie przed Świętami!
    Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
  • DPD za 5,99

Opis produktu:

Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników.
Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków.

`Jadłonomia po polsku` pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie smaczna co ruskie pierogi.

W sześciu rozdziałach podzielonych zgodnie z porami roku znajdziecie mnóstwo roślinnych inspiracji. To nie pomyłka, pór roku mamy w Polsce sześć - jest przecież przedwiośnie oraz trochę zapomniane przedzimie. W końcu czekając na nowalijki trzeba coś jeść, na przykład barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonychogórków, a na deser gryczaną granolę.

Ta książka to nie tylko przepisy, ale też praktyczne porady, które sprawiają, że gotowanie jest zrozumiałe i pyszne. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

A przede wszystkim: jak gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu - w zgodzie z naszymi smakami, chęciami, możliwościami.

O autorce

Marta Dymek to autorka kultowego roślinnego bloga `Jadłonomia` i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilkunastu dodruków, a także bestsellera `Nowa Jadłonomia` (Marginesy 2017). Od dziesięciu lat prowadzi stronę z roślinnymi przepisami, która każdego miesiąca zalicza ponad milion odsłon. Współpracuje z najciekawszymi polskimi magazynami kulinarnymi, a od 2015 roku prowadzi autorski program kulinarny na kanale Kuchnia+ `Zielona Rewolucja Marty Dymek`. W 2019 roku została ambasadorką kampanii `RoślinnieJemy`. Wierzy, że każdy, kto chce, może jeść bardziej roślinnie

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: Książki na prezent 🎁,  wysyłka 24h
Kategoria: Kulinaria,  Książki kucharskie,  Potrawy wegetariańskie
Wydawnictwo: Marginesy
Wydawnictwo - adres:
marginesy@marginesy.com.pl , http://www.marginesy.com.pl , 01-527 , ul. Mierosławskiego 11a , Warszawa , PL
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2020
Wymiary: 220x280
Liczba stron: 280
ISBN: 9788366335875
Wprowadzono: 02.07.2020

Marta Dymek - przeczytaj też

RECENZJE - książki - Jadłonomia po polsku - Marta Dymek

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4/5 ( 27 ocen )
  • 5
    12
  • 4
    7
  • 3
    6
  • 2
    1
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Elżbieta

ilość recenzji:3

17-02-2023 22:44

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Bardzo ciekawa pozycja zwłaszcza dla kogoś kto dopiero zaczyna wchodzić w temat. Dużo przepisów z realnie dostępnych składników. Gorąco polecam

Czy recenzja była pomocna?

Tomek

ilość recenzji:1

15-01-2021 18:59

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Super pozycja dla wszystkich smakoszy polskiej kuchni, którzy chcieliby odtworzyć tradycyjne smaki używając wyłącznie produktów pochodzenia roślinnego. Polska kuchnia ma to do siebie, że bywa dość ciężka dla naszych żołądków. Dzięki tej książce możecie dowiecie się jak nieco odchudzić ulubione dania, zachowując ulubiony smak. Powiem więcej, nieraz smak jest dużo lepszy niż w oryginalnym przepisie. Do tego nie będziecie potrzebowali jakichś nieznanych przypraw, wystarczą Wam te znane i dostępne w każdej polskiej domowej kuchni. Książka podzielona jest na sezony i zachęca do korzystania z sezonowych warzyw i owoców. Obowiązkowa pozycja na kuchennej półce z kucharskimi książkami. Każdy znajdzie w niej potrawę, którą zna i lubi, przygotowaną w nowej odsłonie. Polecam!

Czy recenzja była pomocna?

Hanna

ilość recenzji:1

8-12-2020 13:53

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Ładnie wydana Książka autorki kultowego a Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem, a także bestsellera Nowa Jadłonomia. Przepisy bardzo polskie z łatwo dostępnych składników. Podzielona na rozdziały zgodne z porami roku z uwzględnieniem przedwiośnia i przedzimia. Do przepisów dodane zdjęcia, które dodatkowo zachęcają do gotowania. Oprócz tego w książce pojawiają się praktyczne porady. Dowiemy się z nich na przykład jak zagęścić zupę aby była bardziej zawiesista, jak wykonać zakwas buraczany krok po kroku czy też co zrobić gdy tego zakwasu nie mamy, a najdzie nas ochota na pyszny barszczyk. Świetna dla osób rozpoczynających przygodę z kuchnią roślinną. Serdecznie poleceam zarówno książkę jak i bloga Pani Marty

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?

kasia

ilość recenzji:1

29-06-2020 16:03

Pięknie wydana książka, ciekawe przepisy, polecam.

Czy recenzja była pomocna?