SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Od lekarza do kucharza

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja
  • Nowość
    image-nowość

książka

Wydawnictwo Centrum Alergii Progres
Data wydania 2023
Oprawa miękka
Liczba stron 224
  • Wysyłka Kup do 15:00, wyślemy jeszcze dziś!
    Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
  • Darmowa dostaw z Inpost Pay produkt

Opis produktu:

Uaktualnione i rozszerzone wydanie 2023!

Od lekarza do kucharza jest książką medyczno-kucharską dla alergików, otyłych, reumatyków, sercowców, cukrzyków, chorych z rakiem, dzieci, dorosłych, niemowląt a także zdrowych, którzy nie chcą chorować, chcą żyć długo i w dobrej formie. Książka przemyca wiedzę medyczną o jedzeniu do kuchni. Wyjaśnia zawiłości łączenia składników pokarmowych, przełożenia ich doboru do utrzymania lub utraty zdrowia. Omawia przydatność i zastosowanie każdej grupy pokarmowej włącznie z przepisami. Uczy jak przygotować popularne potrawy bez mąki pszennej, cukru, mleka i innych składników szkodliwych z różnych powodów.W książce znajdziesz odpowiedzi na to:- jak dać sobie radę z przygotowaniem zdrowych dań,- dlaczego powszechnie uprawiana pszenica szkodzi zdrowiu i jakie zboża warto spożywać,- jak właściwie żywić dzieci,- jakie tłuszcze spożywać, w jakiej postaci i dlaczego,- jakie warzywa i dlaczego warto spożywać i jak je podawać,- jakie mięso warto spożywać i w jakiej postaci,- czym słodzić i jakie desery są zdrowe,- co pić i co z winem (dobre czy złe),- jak można się samemu odchudzić i pozbyć pszennego brzucha,- blisko 30 porad zdrowotnych dotyczących stylu życia.Wyjaśnianie każdemu z osobna, jak ma gotować i komponować posiłki, zabiera mi bardzo dużo czasu - i nadwyręża moją krtań, która została wcześniej zniszczona przewlekłymi procesami zapalnymi na tle szkodliwego działania pokarmów oraz alergii na grzyby i roztocza w przeszłości, gdy o chorobach alergicznych nic nie wiedziałam. W trakcie jej pisania doszłam do wniosku, że przeznaczenie tej książki jest dla szerszego grona, nie tylko dla alergików. To książka dla wszystkich chorujących. Dla tych, którzy nie chcą chorować ani teraz, ani na tzw. starość. I chcą dożyć sędziwego wieku w sprawności fizycznej i intelektualnej.- dr n. med. Danuta Myłek
S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: nowości,  wysyłka 24h
Kategoria: Poradniki,  Zdrowie,  Alergie,  Zdrowe odżywianie
Wydawnictwo: Centrum Alergii Progres
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2023
Wymiary: 140x210
Liczba stron: 224
ISBN: 9788393976904
Wprowadzono: 04.12.2014

RECENZJE - książki - Od lekarza do kucharza - Danuta Myłek

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

3.9/5 ( 57 ocen )
  • 5
    24
  • 4
    14
  • 3
    11
  • 2
    4
  • 1
    4

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Agnieszka

ilość recenzji:2

11-12-2020 15:19

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Książka bez wątpienia ciekawa i przydatna. Merytorycznie skorzystałam na tej lekturze. Mam wrażenie jednak, że redakcyjnie jest zupełnie niedopracowana. A tego nie lubię. To jest zbiór tekstów autorki, więc często następują powtórzenia, a czasem nawet jak pisze o tej samej sprawie, to ma już trochę inny na nią pogląd! Jak widziałam w internecie autorka jest osobą bardzo gadatliwą, co oddaje książka. Jednak skakanie po wątkach podczas wypowiedzi ustnej ma pewien urok, natomiast forma książki tego już nie toleruje. Chciałoby się zatrudnić redaktora i przerobić całość. Czytelnik by miał wrażenie, że jest doceniony :-)

Czy recenzja była pomocna?

Ania

ilość recenzji:1

brak oceny 24-04-2017 19:58

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Książka bardzo praktyczna. Teoria podparta jest fajnymi i dość prostymi przepisami a co dla mnie najważniejsze zdrowymi. Autorka wydaje sie być osobsą kompetentną,bo bazuje na swojej wieloletniej praktyce lekarza alergologa. Jestem zadowolona z zakupu a przepisy już testuję.

Czy recenzja była pomocna?

Elżbieta Wowrzeczka

ilość recenzji:1

brak oceny 16-02-2017 18:45

Zweryfikowany zakup

Autor tej opinii jest naszym klientem. Kupił ten produkt w naszym sklepie.

Bardzo dobra książka, polecam

Czy recenzja była pomocna?

Basia

ilość recenzji:863

brak oceny 24-01-2017 17:06

Fantastyczna pozycja dla wszystkich, którzy wiedzą o tym, że pełnia zdrowia i świetna sylwetka biorą się z kuchni, a nie aptek i siłowni. W mojej rodzinie od dawna borykamy się z problemem różnego rodzaju alergii i letnie miesiące to po prostu masakra dla nas wszystkich. Na szczęście pani Myłek przyszła nam z pomocą. Ekstra przepisy na supersmaczne dania, które jednocześnie pomagają nam radzić sobie z naszymi schorzeniami, a z całą pewnością ich nie pogłębiają. Wcześniej nie miałam pojęcia, że to co mam na talerzu ma aż taki wpływ na to, jak się czuję!!!

Czy recenzja była pomocna?