Opis produktu:
`
Ramen w domu` - łatwe przepisy, które zamienią Twoją kuchnię w królestwo ramenu.
Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami.
Przygotowanie ramenu to spory wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, `
Ramen w domu` daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań.
Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad
i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen.
W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy
na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat, a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!
Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com
- Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki
- Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
- Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
- Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni
Wśród przepisów:
- Shio ramen z zielonymi warzywami
- Chashumen z boczkiem
- Ostry miso ramen
- Ramen tonkotsu
- Smażony makaron
- Wegański hiyashi chuka
i wiele więcej!
O autorze:
Brian MacDuckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) na stronie internetowej i kanale YouTube "Ramen Adventures". Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024