SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Retrowarzywa (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Edgard
Data wydania 2016
Oprawa twarda
Liczba stron 240
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • Promocja InpostPay BW

Opis produktu:

Warzywa na stół!

Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur - siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku popularnych dań. Autorzy bestsellerowej "Kipi kaszy" podjęli smakowite wyzwanie, by przywrócić retrowarzywa współczesnej kuchni. Przygotowali 105 oryginalnych przepisów, dla których inspiracją były dania z różnych części świata oraz polska tradycja i kultura. Warzywa występują w tej książce w roli głównej, dlatego blisko trzy czwarte przepisów to dania bezmięsne. Pomysły kulinarne zostały tak skomponowane, aby gotowanie sprawiało przyjemność zarówno osobom podejmującym kulinarne rewolucje, jak i doświadczonym wielbicielom dobrej kuchni.

Retrowarzywa powracają więc w wielkim stylu, wpisując się w ideę zdrowego i świadomego odżywiania się oraz powrotu do korzeni (także dosłownie!) i kuchni regionalnej.

Paweł Łukasik - technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji.

Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć w książkach "Retrowarzywa" i "Kipi kasza".

Obaj prowadzą blog kulinarny "Gotowanie z Pasją" (Gotowaniezpasja.pl), udowadniając, że męska kuchnia może być kreatywna, zdrowa, lekka i wysmakowana także wizualnie. Swoją pasją do gotowania dzielili się już niejednokrotnie w programie "Dzień Dobry TVN" lub w audycjach radiowych - przez 1,5 roku w jednej z krakowskich rozgłośni prowadzili cotygodniowy program kulinarny "Na wolnym ogniu". Publikują swoje przepisy w ogólnopolskich magazynach, takich jak: "Moje Gotowanie", "Miasto Kobiet", "Moda na Zdrowie", "KUKBUK".

W maju 2015 roku nakładem Samo Sedno ukazała się ich pierwsza książka kulinarna "Kipi Kasza", która szybko stała się bestsellerem.
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Kulinaria,  Książki kucharskie
Wydawnictwo: Edgard
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2016
Wymiary: 213x280
Liczba stron: 240
ISBN: 978-83-7788-718-9
Wprowadzono: 07.06.2016

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - książki - Retrowarzywa - Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.1/5 ( 9 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    2
  • 2
    0
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: