SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Rzym od kuchni Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Znak
Data wydania 2024
Oprawa miękka
Liczba stron 288
  • Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro!
    Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
  • DPD za 5,99

Opis produktu:

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki Mój Rzym oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową Kobietą w Watykanie, od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach.

Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni - pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe.

Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i skosztować Rzymu w naszym własnym domu.


Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: wysyłka 24h
Wydawnictwa: Znak
Kategoria: Kulinaria,  Literatura piękna
Wydawnictwo: Znak
Wydawnictwo - adres:
m.nowak@znak.com.pl , http://www.znak.com.pl , 30-105 , ul. T. Kościuszki 37 , Kraków , PL
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2024
Wymiary: 140x205
Liczba stron: 288
ISBN: 9788324069118
Wprowadzono: 12.11.2024

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Born of Death Die Tom 3 Książka 33,60 zł
Dodaj do koszyka
Produkt nr 24 Magazyn komiksowy Książka 43,56 zł
Dodaj do koszyka
Szczęście pisane marzeniem Książka 36,50 zł
Dodaj do koszyka
Zliczyć cuda Książka 36,92 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - książki - Rzym od kuchni Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta - Magdalena Wolińska-Riedi

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Czar książek

ilość recenzji:304

19-12-2024 12:50

Pani Magdalena Wolińska-Riedi zaprasza nas, w swojej najnowszej książce w niezwykłą podróż, w której odkrywa przed czytelnikiem historię najsłynniejszych rzymskich dań. Jeśli czytaliście "Mój Rzym", to wiecie jak sugestywnie autorka potrafi przenieść włoską atmosferę na karty swoich książek. Tym razem "posmakujemy" potraw, które zdobyły serca wielu i zachwycają podniebienia nie tylko rodowitych Rzymian. Od tej strony poznać Rzym, to nie lada sztuka. A my dzięki pani Magdzie mamy taką możliwość. Zaczynając od aromatycznej porannej espresso, poprzez cesarzową pastę czy potrawy mięsne, poznajemy woń wiecznego miasta. Nie może zabraknąć oczywiście pizzy jak i tiramisu. Każda z potraw ma swoją bogatą historię, i już samo czytanie o niej było dla mnie prawdziwą ucztą. Autorka wie jak oddać klimat rzymskiej kuchni, jak zaciekawić opowieściami, żebyśmy mogli poczuć się zaproszeni do spróbowania tego wszystkiego osobiście. Szczególnie, że w książce znajdziemy też kilka ciekawych i wcale nieskomplikowanych przepisów. A ponadto została ona doprawiona pokaźną szczyptą pięknych fotografii.

Jest okazja, by w święta zaskoczyć bliskich czymś nowym i z włoskiej kultury. "Rzym od kuchni" to książka, która przypadnie do gustu każdemu. Polecam!!

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?