SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Format-AB
Oprawa miękka
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • Promocja InpostPay BW

Opis produktu:

autor: praca zbiorowa
wyd.Format-AB
stron: Strony: 320, Format: 236x161 mm
data: Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa

Wobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 3 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3 Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Treść podręcznika pozostała bez zmian.



OD AUTOREK:



Szanowni Państwo,



decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:



Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.


Połączenie części towaroznawczej z technologiczną, co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne, pozwala na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.


Wprowadzenie na końcu każdej części, zarówno towaroznawczej jak i technologicznej, zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika, ułatwia ich odszukanie oraz wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.


Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęca do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.



Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.



Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek



Podręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukazał się w trzech częściach.



Podręcznik ten jest wymieniony jako LITERATURA OBOWIĄZKOWA z zakresu gastronomii, żywności i żywienia Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.


S
Szczegóły
Dział: Książki
Wydawnictwo: Format-AB
Oprawa: miękka
ISBN: 9788366796072
Wprowadzono: 17.09.2024

RECENZJE - książki - Technologia gastronomiczna z towaroznastwem cz.3

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: