Twój domowy włoski chleb
Przepisy z różnych regionów O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo CeDeWu |
Oprawa miękka |
Liczba stron 224 |
- Wysyłamy w 24h - 48h
-
Opis produktu:
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu
- Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne
- Wiele najnowszych przepisów
Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: "Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go!
OMÓWIONE TEMATY:
- Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty
- Podstawy pieczenia chleba
- Ciasto i jego rośnięcie
- Receptura podstawowa
- Dobór mąki
- Triki, aby ciasto lepiej rosło
- Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia
- Porady praktyczne jak piec chleb w domu
- Receptury potraw z chleba
Szczegóły |
Dział: | Książki |
Kategoria: | Kulinaria, Desery i ciasta |
Wydawnictwo: | CeDeWu |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Wymiary: | 165x235 |
Liczba stron: | 224 |
ISBN: | 978-83-7556-998-8 |
Wprowadzono: | 25.10.2017 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.