SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Wielka księga chleba (twarda)

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Buchmann
Data wydania 2024
Oprawa twarda
Liczba stron 208
  • Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro! Ten produkt może nie dotrzeć do Ciebie przed Świętami!
    Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
  • DPD za 5,99

Opis produktu:

Imponujące dzieło Erica Kaysera - uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.

Eric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 16 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. Wielka księga chleba to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne chlebowe mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.

To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata - m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.

Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.

Eric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 16 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkę Le Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. Wielka Księga Chleba to kontynuacja Le Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: wysyłka 24h
Kategoria: Kulinaria
Wydawnictwo: Buchmann
Wydawnictwo - adres:
wyd.literat@lit.com.pl , PL
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2024
Wymiary: 190x235
Liczba stron: 208
ISBN: 9788383872018
Wprowadzono: 12.11.2024

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

Born of Death Die Tom 3 Książka 33,60 zł
Dodaj do koszyka
Męskie gadanie (twarda) Książka 50,40 zł
Dodaj do koszyka
Szczęście pisane marzeniem Książka 36,50 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - książki - Wielka księga chleba - Eric Kayser

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

5/5 ( 1 ocena )
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Kana

ilość recenzji:421

11-12-2024 23:03

"Wielka księga chleba" autorstwa francuskiego mistrza piekarstwa Érica Kaysera jest niesamowicie przystępnym kompedium zawierającym nie tylko przepisy na domowe smaczne pieczywo, ale także z praktycznymi poradami dotyczącymi wyrabiania zakwasu czy wyboru odpowirdniej mąki by wypieki były udane ,a przede wszystkim dobre dla podniebienia. Książka nie opowiada wyłącznie o chlebie. Zawiera bowiem receptury na pizzę, bajgle, brioszki, naany, pity, tortille, chałki, ciabatty i focaccie.
Całość jest podana w sposób niezwykle prosty, przejrzysty i wdzięczny, zilustrowany zarówno rysunkami z poszczególnymi fazami przygotowania konkretnego przepisu oraz pięknymi zdjęciami.
Francuski mistrz piekarstwa zdecydowanie zachęca do poznania tajników swego rzemiosła pisząc przede wszystkim sercem i zabierając swych adeptów w tajemną , pełną magii i kulinarnych doświadczeń podróż w różne rejony świata.
Dla mnie zdecydowanie ten tytuł jest jedną z tegorocznych perełek.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?