SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Wolni od glutenu

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Druga Strona
Oprawa miękka
Liczba stron 300
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • Promocja InpostPay BW

Opis produktu:

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż. Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.

Książka "Wolni od glutenu" doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.

"Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten."
- Małgorzata Źródlak Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej


"Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy "ekspert od glutenu" na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem."
- Małgorzata Desmond, specjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia


Dr Alessio Fasano - gastroenterolog, pediatra i naukowiec oraz założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital

Susie Flaherty - redaktorka i autorka publikacji poświęconych szkolnictwu wyższemu. Obecnie kieruje działem komunikacji Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital
S
Szczegóły
Dział: Książki
Kategoria: Kulinaria,  Kuchnia bezglutenowa,  Poradniki,  Zdrowie,  Zdrowe odżywianie
Wydawnictwo: Druga Strona
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Wymiary: 145x214
Liczba stron: 300
ISBN: 978-83-64190-10-0
Wprowadzono: 03.06.2016

RECENZJE - książki - Wolni od glutenu - Alessio dr Fasano

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.6/5 ( 15 ocen )
  • 5
    12
  • 4
    1
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: