Zdrowie na Twoim stole
Jak, kiedy, ile i co jeść? Schorzenia trzustki O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
książka
Wydawnictwo KOS |
Oprawa miękka |
Liczba stron 128 |
- Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro!
Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.
Opis produktu:
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!
Co jeść, jak, kiedy i ile, aby przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych specjalistów dietetyki leczniczej - Swietłana Iwanowna Iljina.
W serii książeczek Zdrowie na twoim stole znajdziesz zbiór diet, wskazówek i rekomendacji
żywieniowych. Wybierz dla siebie te, które uznasz za najlepsze, i stosuj konsekwentnie, aby uzyskać pożądany efekt leczniczy.
Większość chorób spowodowana jest niewłaściwym odżywianiem się - pozbawionym produktów roślinnych, w tym roślin dietetycznych oraz dietetyczno-leczniczych, czyli środków stosowanych od stuleci jako zapobiegających i leczących różne dolegliwości
oraz choroby. Niniejsza publikacja mówi właśnie o tych popularnych, a czasem rzadkich środkach, które w walce o zdrowie ofiarowała nam natura.
W Polsce posiadamy około 2200 gatunków roślin uprawnych lub dziko rosnących, a wśród nich około 200 gatunków było i jest stosowanych w ziołolecznictwie.
Zaletą tych leków jest:
- zawartość związków, do których organizm ludzki przyzwyczajony jest od wieków;
- zespolone działanie poszczególnych ich składników leczniczych;
- zawartość witamin, soli mineralnych, garbników czy olejków eterycznych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.