SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Zioła na talerzu (twarda)

75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

książka

Wydawnictwo Edipresse Książki
Data wydania 2018
Oprawa twarda
Liczba stron 236
  • Wysyłamy w 24h - 48h
  • DPD za 5,99

Opis produktu:

Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée. To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Książki
Promocje: okazje do -60%,  Tania Książka
Kategoria: Kulinaria,  Książki kucharskie
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Wydawnictwo - adres:
ewa.biedrzycka@edipresse.pl , http://www.edipresse.pl , PL
Oprawa: twarda
Okładka: twarda
Rok publikacji: 2018
Wymiary: 190x260
Liczba stron: 236
ISBN: 978-83-8117-322-3
Wprowadzono: 06.04.2018

Książkowe bestsellery z tych samych kategorii

RECENZJE - książki - Zioła na talerzu, 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii - PRACA ZBIOROWA

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.7/5 ( 12 ocen )
  • 5
    11
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję:

Katarzyna Kat

ilość recenzji:352

brak oceny 18-05-2018 11:22

Zioła na talerzu to książka, która poza cudownym wyglądem zewnętrznym ma równie piękne wnętrze. Do każdego przepisu dołączone są fotografie przedstawiające daną potrawę. Dla każdego wzrokowca to impuls do działania i stworzenia jakiegoś kulinarnego dzieła w swojej kuchni. Z pewnością jesteście ciekawi, które zioła zostały ujęte w tej książce, a są to rośliny, które każdy z nas może uprawiać w swoim ogródku czy na parapecie. Autorzy skupiają swoją uwagę na bazylii, bazylii tajskiej, kolendrze, lubczyku, majeranku, melisie, mięcie, oregano, pachnotce, pietruszce, rozmarynie, rukwi wodnej, szałwii, szczawie czerwonym i tymianku. Kucharze dzielą się z nami przepisami, swoimi ulubionymi daniami i wspomnieniami. 15 smakowitych historii od każdego z wymienionych kucharzy zawiera dania główne, desery, przystawki, czyli możemy wykonać cały obiad z wykorzystaniem ziół. Każdy rozdział (czyli każde zioło), jest urozmaicone wskazówką, taką dobrą radą do czego się ono nadaje, np. melisa najlepiej pasuje w połączeniu nie tylko z deserami czy herbatą, można ją dodać również do kurczaka, jagnięciny czy białych ryb. To wszystko sprawia, że "Zioła na talerzu" to bardzo wartościowa pozycja, którą w domu powinien mieć każdy miłośnik zdrowego żywienia. Zieleninka w potrawach nie tylko gra rolę estetyczne, ale i może wzbogacić smak znanych nam już potraw oraz poprawić funkcjonowanie naszego organizmu. Te ciekawostki również znajdziecie w tej książce, bo są tu nie tylko przepisy, ale i właściwości lecznicze tych wszystkich wymienionych ziół. Ja zawsze z ogromną ciekawością zapoznaję się z takimi informacjami, bo często zamiast faszerować się sztucznymi zamiennikami dostępnymi w aptekach, wystarczy sięgnąć po drobną zieloną roślinę lub owoc aby dostarczyć potrzebnych nam mikroelementów czy substancji odżywczych.
Jeśli lubicie gotować, nie boicie się wyzwać, kochacie zdrowe odżywianie i zioła traktujecie jako niezbędnik - to ta książka spełni wasze wszelkie oczekiwania. Jeżeli natomiast dopiero rozpoczynacie karierę kulinarną, nie bójcie się. Znajdziecie w niej mnóstwo inspiracji i pomysłów na nietrudne do wykonania potrawy.

Opinia bierze udział w konkursie

Czy recenzja była pomocna?