- Książki Książki
- Podręczniki Podręczniki
- Ebooki Ebooki
- Audiobooki Audiobooki
- Gry / Zabawki Gry / Zabawki
- Drogeria Drogeria
- Muzyka Muzyka
- Filmy Filmy
- Art. pap i szkolne Art. pap i szkolne
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.ntrować się tylko na tym, czego nie możesz jeść, czyli smażonych potrawach, czekoladzie, napojach gazowanych. Dlatego podajemy przepisy na dania, które możesz jeść. Poczekaj aż spróbujesz naszego łososia w owsianej panierce! Nasza książka w odważny sposób łączy w sobie naukę, medycynę i sztukę kulinarną. Skupiamy się na samodzielnym leczeniu refluksu, ale podstawowe zasady mogą przynieść korzyści wielu osobom. Stosując taką dietę, chudniesz - stajesz się szczuplejszy i sprawniejszy, ponieważ potrawy mają niską zawartość tłuszczu. W przeszłości wyrażenie ,,niskotłuszczowy" oznaczało ,,bez tłuszczu", ale to prowadzi do przygotowania potraw bez smaku. Pomysł szefa kuchni Bauera, aby używać smacznych tłuszczów jako dodatków, a nie jako głównych składników, to prawdziwa zmiana paradygmatu w dziedzinie diety leczącej refluks. Choroba refluksowa - skuteczna dieta w każdym rodzaju refluksu zapewnia zdrowe fundamenty diety, które możesz dalej rozbudowywać. Nasze przepisy są oryginalne, zdrowe i smaczne. Mają sens. Biorąc pod uwagę, że rak przełyku związany z refluksem jest obecnie jednym z najpowszechniejszych nowotworów w USA, ta dieta może uratować ci życie. Lekarstwo Pozostałe rozdziały dostępne w pełnej wersji e-booka. To, co jesz może cię zjeść Prawie każdy czasami cierpi z powodu refluksu, czyli wstecznego przepływu treści żołądka. Jego leczenie zawsze wymaga rozsądku i pomysłowości, a także zwrócenia uwagi na to, co i kiedy jesz. Nie ma jednej uniwersalnej strategii wygrania walki z nim. Poniższy rozdział zawiera informacje naukowe dotyczące refluksu przedstawione w sposób, który pomoże ci zrozumieć, w jaki sposób i dlaczego dieta przeciwrefluksowa jest skuteczna. Aby lepiej wszystko zrozumieć, rozdział ,,Informacje o refluksie w strawnej formie" w dalszej części książki (strona 235) oferuje bardziej pogłębioną analizę stanu wiedzy naukowej i badań w opisywanej dziedzinie, w tym wiele istotnych przykładów z literatury medycznej. Rzeczy nie są tym, czym się wydają Do niedawna refluks kwasowy był stosunkowo słabo znany, nawet wśród lekarzy z pokrewnych dziedzin. Przykładowo, lekarz rodzinny lub nawet specjalista mógł zdiagnozować astmę, zapalenie zatok lub alergię, a w rzeczywistości był to refluks. Lekarz mógł też zalecać środek zobojętniający kwasy dostępny bez recepty. Jednakże prawdziwym winowajcą jest enzym trawienny, czyli pepsyna, a nie kwas, więc środek zobojętniający kwasy w przypadku wielu objawów refluksu w niczym nie pomoże. Obecnie nie ma żadnych leków ,,antypepsynowych", więc choroba, która dosłownie cię zżera, utrzymuje się. Dlaczego powinieneś się nad tym zastanowić? Refluks nie tylko jest nieprzyjemny i powoduje dyskomfort, ale także może być niebezpieczny. Nieleczony może siać spustoszenie w gardle, drogach oddechowych, płucach i układzie pokarmowym. Może nawet przyczyniać się do rozwoju nowotworów. Od czasów II wojny światowej amerykańska dieta uległa radykalnym zmianom, których nikt nie kontrolował, bowiem brak jest nadrzędnego organu nadzorującego wszystkie aspekty bezpieczeństwa żywności. To może wyjaśniać, dlaczego refluks i wiele chorób związanych z nim coraz częściej występuje w Stanach Zjednoczonych. Oto, co się stało. W latach 60. i 70. popularność zyskały fast foody i przetworzona żywność, a wiele osób zrezygnowało z domowych posiłków. Ogólnie rzecz biorąc, epidemia otyłości wynika ze wzrostu zawartości tłuszczów nasyconych w naszej diecie. Istnieje też drugie, mniej oczywiste zjawisko: gotowa żywność stawała się coraz bardziej zakwaszana, aby zapobiec rozwojowi bakterii i wydłużyć okres przechowywania. Teraz wiele gotowych potraw i napojów jest tak samo kwaśnych jak sam kwas żołądkowy. Aż do chwili opracowywania niniejszej książki nikt nie badał negatywnego wpływu zbyt dużej ilości kwasów zawartych w spożywanym przez nas jedzeniu i napojach. Wszyscy troszczą się o wyrównywanie poziomu naturalnego kwasu w żołądku, a jednak wciąż dostarczamy do niego coraz więcej zakwaszonej żywności i napojów. Oczywiście, głównym problemem nie jest kwas żołądkowy. Określenie ,,refluks kwasowy" jest mylące, ponieważ to enzym trawienny, czyli pepsyna, a nie kwas, przyczynia się do większości problemów. Wątpliwości wynikają z tego, że pepsyna może wykonywać swoje zadania tylko wtedy, gdy kwas znajduje się w jej pobliżu oraz może ją aktywować. Następnie rozkłada białka na mniejsze, łatwiej przyswajalne cząsteczki. Bez kwasu, który wspomaga pepsynę, enzym nie może zadziałać. Oto haczyk: w pewnym momencie pepsyna nie ustępuje potulnie po strawieniu posiłku. Nadal kręci się wokół, niczym wyrostek szukający zaczepki. Wystarczy trochę kwasu, aby ją pobudzić. Żołądek wytwarza kwas podczas jedzenia posiłku, ale pepsyny
Szczegóły | |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Kategoria: | poradniki, zdrowie, choroby i schorzenia |
Wydawnictwo: | Vital |
Rok publikacji: | 2021 |
Język: | polski |
Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): | *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny) |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.