- Książki Książki
- Podręczniki Podręczniki
- Ebooki Ebooki
- Audiobooki Audiobooki
- Gry / Zabawki Gry / Zabawki
- Drogeria Drogeria
- Muzyka Muzyka
- Filmy Filmy
- Art. pap i szkolne Art. pap i szkolne
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.rysu umyć, oczyścić z szypułek, wsypać do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. Następnie ostudzić, owoce wycisnąć dokładnie przez gazę, do miazgi dodać wodę, w której berberys się gotował i przelać do szklanego naczynia. Z wody, cukru i cukru wanilinowego sporządzić syrop, dolać go - gdy będzie miał temperaturę pokojową - do berberysu, a na koniec wrzucić cynamon i kardamon. Naczynie zakryć i odstawić na 2 doby, aż rozpocznie się fermentacja. Po tym czasie płyn przecedzić, przelać do butelek, zatkać je i ustawić w chłodnym i ciemnym miejscu. Napój działa przeciwgorączkowo, zalecany jest w zaziębieniu, grypie, anginie, uporczywych zaparciach i pomocniczo w anemii. 2. Kwas brzozowy I świeży sok brzozowy ziarno jęczmienne - 35 g kardamon - szczypta Sok wlać do ceramicznego lub szklanego naczynia, zaszpuntować je mocno i wynieść w ciemne, chłodne miejsce, gdy sok lekko zakiśnie dodać doń z lekka uprażone ziarno jęczmienne (można je uprażyć np. na patelni) oraz kardamon, naczynie ponownie zamknąć, odstawić na 24 godziny, a potem płyn zlać, przecedzić i pić ochłodzony. Napój działa ogólnie wzmacniająco, oczyszcza organizm z toksyn rozmaitego pochodzenia, poprawia przemianę materii, zalecany też bywa pomocniczo w kamicy nerkowej. 3. Kwas brzozowy II świeży sok brzozowy - 3,2 l drożdże - 35 g Sok podgrzać tak, aby był letni, najlepiej o temperaturze ludzkiego ciała, a następnie dodań doń rozpuszczone drożdże. Naczynie zamknąć i wynieś go w ciemne, chłodne miejsce. Gdy przestanie się burzyć, rozlać go do butelek, zakorkować je mocno i ustawić bądź w zimnej piwnicy, bądź w chłodziarce. Jest bardzo smaczny, orzeźwiający, a można go przechowywać nawet 3 miesiące. Napój działa ogólnie wzmacniająco, oczyszcza organizm z toksyn rozmaitego pochodzenia, poprawia przemianę materii, zalecany też bywa pomocniczo w kamicy nerkowej. 4. Kwas z buraków ćwikłowych 5. Kwas z buraków (polski) 6. Kwas bzowy czerwony 7. Kwas chlebowy biały I 8. Starorosyjski biały kwas chlebowy 9. Kwas chlebowy biały z tatarakiem 10. Kwas chlebowy żytni 11. Kwas czeremchowy szkarłatny 12. Kwas z dyni 13. Kwas gruszkowy 14. Kwas z suszonych gruszek 15. Kwas imbirowy 16. Kwas jabłkowy I 17. Kwas jabłkowy II 18. Kwas z suszonych jabłek I 19. Kwas z suszonych jabłek II 20. Kwas jarzębinowy I 21. Kwas jarzębinowy II 22. Kwas karmelowy 23. Kwas klonowy 24. Kwas kminkowy 25. Kwas z lebiodką 26. Kwas litewski 27. Kwas malinowy I 28. Kwas malinowy II 29. Kwas marchwiany I 30. Kwas marchwiany II 31. Kwas z melona 32. Kwas miodowy - astrachański 33. Kwas z miodem i chrzanem - starodawny rosyjski 34. Kwas mleczno-miodowy 35. Kwas mleczny 36. Kwas morwowy rubinowy 37. Kwas moskiewski 38. Kwas z porostu islandzkiego 39. Kwas z porzeczek czerwonych, białych lub różowych 40. Kwas z czerwonej porzeczki 41. Kwas z czarnej porzeczki 42. Kwas z liści czarnej porzeczki 43. Kwas pszeniczny 44. Kwas rabarbarowy I 45. Kwas rabarbarowy II 46. Kwas rabarbaru z tatarakiem 47. Kwas rodzynkowy 48. Kwas różany 49. Kwas z owoców dzikiej róży 50. Kwas staropolski 51. Kwas śliwkowy 52. Kwas ukraiński 53. Kwas wiśniowy I 54. Kwas wiśniowy II 55. Kwas żurawinowy II. MIODY 56. ,,Miód" z miąższu arbuza 57. ,,Krupnik" staropolski 58. Miód pruski 59. Miód różany 60. Duńska miodówka wrzosowa 61. Miodówka lipowa, na sposób norweski 62. Niemiecki napój miodowy 63. Nalewka miodowo - jabłkowa 64. Rosyjska miodówka ziołowa 65. Rosyjska nalewka miodowo- buraczana 66. Miód pitny chmielowy 67. Miód bernardyński (trójniak) sycony I 68. Miód sycony (warzony) bernardyński (trójniak) II 69. Miód litewski (dwójniak) I 70. Miód litewski sycony (dwójniak) II 71. Miód ruski sycony (dwójniak) 72. Miód polski (dwójniak)I 73. Miód kasztelański (półtorak) I 74. Miód kasztelański warzony (półtorak) II 75. Miód dębniak - czyli wytrawny - (czwórniak) I 76. Miód dębniak - czyli wytrawny - sycony (czwórniak) III. PIWA 77. ,,Piwo" brusznicowe 78. Piwo jałowcowe I 79. Piwo jałowcowe II 80. Piwo świerkowe I 81. Piwo świerkowe II 82. Piwo domowe (przepis starorosyjski) 83. Piwo domowe jęczmienne 84. Piwo sosnowe 85. Piwo domowe pszenne 86. Piwo domowe ciemne 87. Piwo ,,aksamitne" 88. Piwo imbirowe 89. Piwo imbirowo-jabłkowe 90. Piwo królewskie I 91. Piwo królewskie II 92. Piwo z patoki I 93. Piwo z patoki II 94. Piwo brzozowe I 95. Piwo brzozowe II 96. Piwo klonowe 97. Piwo grejpfrutowe gorzkie 98. Piwo z lebiodką 99. Piwo jęczmienno-wiśniowe 100. Piwo jęczmienno-winne 101. Piwo jęczmienno-brzoskwiniowe IV. SBITIENIE 102. Sbitień chmielowy 103. Sbitień z patoki 104. Sbitień wonny warzony 105. Sbitień z winem 106. Sbitień ,,moskowskij" 107. Sbitień ,,sandomirskij" 108. Sbitień ,,władimirskij" 109
Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024
Szczegóły | |
Dział: | Ebooki pdf, epub, mobi, mp3 |
Kategoria: | poradniki, zdrowie, inne |
Wydawnictwo: | Armoryka |
Wydawnictwo - adres: | wydawnictwo.armoryka@interia.pl , http://www.armoryka.strefa.pl/ , PL |
Rok publikacji: | 2013 |
Język: | polski |
Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): | *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny) |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.