SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Ebook Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej pdf

  • pdf

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

ebook

Wydawnictwo Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Data wydania 2021
Zabezpieczenie Znak wodny
Produkt cyfrowy

Opis produktu:

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wymagań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywność gotową do spożycia, wygodną czy funkcjonalną. Ogromna presja handlu i niebywała konkurencyjność zmuszają producentów do obniżania kosztów wytwarzania przy utrzymaniu atrakcyjności konsumenckiej wyrobu. Rynek potrzeb bezpowrotnie zastąpiono rynkiem konsumenta. Nie ma wątpliwości, że cele producentów nie mogłyby być zrealizowane bez postępu technologicznego i wykorzystania substancji dodatkowych oraz dodatków do żywności, często mających negatywny wpływ na zdrowie człowieka. Z kolei konsumenci mają coraz większą świadomość, co służy ich organizmom, a które nawyki żywieniowe przyczyniają się do pogorszenia ich stanu zdrowia i samopoczucia. Zwracają uwagę na spożywane produkty, a także stosują różne diety w trosce o zdrowie lub sylwetkę.
W monografii przedstawiono zagadnienia mające wpływ na uprawę, jakość i skład pro-duktów pochodzenia roślinnego. Ukazano czynniki decydujące o zawartości związków o właściwościach prozdrowotnych i rolę tych związków w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Ebooki pdf, epub, mobi, mp3
Kategoria: nauki przyrodnicze
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok publikacji: 2021
Liczba stron: 84
Język: polski
Zabezpieczenia i kompatybilność produktu (szczegóły w dziale POMOC): *Produkt jest zabezpieczony przed nielegalnym kopiowaniem (Znak wodny)

RECENZJE - eBook pdf - Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - pdf

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: