Opis produktu:
Zdrowie zaczyna się na talerzu.
Właśnie dlatego w tej książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady
i przekąski na bazie naturalnych, ogólnodostępnych produktów roślinnych,
a dodatkowo bez glutenu, nabiału i cukru. To kuchnia idealna
dla ciebie, jeśli chcesz odżywiać się świadomie i cieszyć się zdrowiem -
zarówno jeśli jesteś wszystkożercą, jak i wegetarianinem lub weganinem
czy alergikiem albo po prostu lubisz dobrze i zdrowo zjeść. Na pewno
znajdziesz tu coś dla siebie. Sięgnij po przepisy na bazie produktów,
które doskonale wpływają na organizm: sezonowych warzyw, kasz,
ziaren, orzechów, owoców, zdrowych olejów, a wszystko to podane
w apetycznej i smacznej formie. Pamiętaj - jesteś tym, co jesz!
Kuchnię Iwony znam naprawdę dobrze, bo od prawie 20 lat
częstuje mnie swoimi potrawami nie tylko w trasach koncertowych.
Uwielbiam je! Pyszne, zdrowe, roślinne, dobrze doprawione,
w dodatku bez glutenu! Wypróbujcie koniecznie!
PS Iwoniu, kocham Cię!
Kayah
Iwona Zasuwa - z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym wokalistek sesyjnych i chórzystek. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie, któremu przyświeca motto oparte o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) - jak żyć (czyli: co jeść), żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów Ugotuj mi, Mamo na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni cykli edukacyjnych i warsztatów kulinarnych dla dorosłych Żyj i jedz zdrowo oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i aktywnie promującej producentów dobrej zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy, mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, bez glutenu). Przez internautów nazywana Królową Kaszy Jaglanej.