Opis produktu:
Mój krem nr 2 jest idealnym produktem dla osób z cerą naczynkową i wrażliwą, a także dla tych, którzy pragną ochronić skórę przed nadmiernym przesuszeniem. Jego dobroczynne składniki i aksamitna konsystencja sprawiają, że cera staje się nawilżona, gładka i zregenerowana. Woda oczarowa łagodzi zmiany naczynkowe i zaczerwienienie skóry. Cenne oleje z kiełków pszenicy i z orzechów makadamia zmiękczają i natłuszczają, a zawarte w nich witaminy A, E są silnymi antyoksydantami chroniącymi skórę przed starzeniem się. Zawartość masła kakaowego zapewnia skuteczną ochronę przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi. Zimą osłania przed wiatrem i mrozem, zaś latem koi i regeneruje po opalaniu.
Otul skórę aksamitnym kremem nr 2, dzięki czemu zachowa ona doskonałą kondycję przez cały rok!
Do pielęgnacji cery dojrzałej polecamy również esencje nawilżającą `Kocanka włoska` i serum olejowe `Kocanka włoska`.
Polecamy do:
- cery naczynkowej, wrażliwej, skłonnej do przesuszania się, na dzień i na noc.
Składniki aktywne:
- hydrolat oczarowy, olej z kiełków pszenicy, olej makadamia, ceramidy, lecytyna, masło kakaowe oraz kompleks ziołowy w liposomach (arnika, kasztanowiec, oczar wirginijski).
Działanie:
- łagodzi zmiany naczynkowe, zmniejsza zaczerwienienie skóry twarzy, regeneruje, wygładza, nawilża.
Składniki aktywne pod lupą:
- Woda oczarowa - redukuje zaczerwienienie skóry, łagodzi stany zapalne oraz uszczelnia naczynia włoskowate. Posiada silne działanie antyoksydacyjne. Przeznaczony jest do stosowania w kosmetykach do cery mieszanej tłustej, naczynkowej.
- Olej z kiełków pszenicy - dobrze nawilża, zmiękcza i natłuszcza naskórek. Zawiera duże ilości witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem i antyoksydantem. Zawarta w oleju lecytyna zapobiega utracie wody przez naskórek i przyspiesza jego regenerację.
- Masło kakaowe - pozyskiwane jest poprzez wytłoczenie tłuszczu z nasion kakaowca. Zawiera witaminy takie jak potas, magnez, wapno i żelazo, a także antyoksydanty neutralizujące działanie wolnych rodników. Natłuszcza, zmiękcza, regeneruje i chroni naskórek przed wysuszeniem.
- Olej makadamia - uzyskuje się poprzez tłoczenie nasion makadamii. Zawiera 57% kwasu olejowego, 25% kwasu palmitynowego, 15% nasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy: A, B i E, a także składniki mineralne. Działa nawilżająco i wygładzająco. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną zapobiegając tym samym nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni.
- Ceramidy są naturalnym składnikiem lipidów skóry i stanowią główny składnik (25-50%) spoiwa wypełniającego przestrzenie międzykomórkowe w warstwie rogowej. Komórki naskórka są zanurzone w lipidowym `cemencie` utworzonym z mieszaniny nienasyconych kwasów tłuszczowych, cholesterolu i ceramidów i są połączone między sobą wiązaniami białkowymi.
- Lecytyna naturalny emulgator i stabilizator emulsji pozyskiwany z olejów roślinnych (sojowego, rzepakowego, słonecznikowego) poprzez rafinację heksanem lub z żółtek jaj. Brązowa substancja o lepkiej konsystencji i wysokiej higroskopijności. Umożliwia połączenie fazy wodnej z fazą olejową i zapobiega ich rozwarstwianiu się. Dodatkowo poprawia stopień nawilżenia skóry i chroni ją przed utratą wody.
Właściwości:
- kosmetyk wegański. Zawartość składników aktywnych i naturalnych wynosi 96%. Dopuszcza się nieznaczne zmiany koloru, zapachu i konsystencji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.
Sposób użycia:
- niewielką ilość kremu nanieś na oczyszczoną skórę twarzy.