Instrumentarium i techniki zabiegów chirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
podręcznik
Wydawnictwo PZWL |
Data wydania 2020 |
ISBN 978-83-200-5934-2 |
Opis produktu:
Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.
W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.
Szczegółowo omówiono:
- stosowany sprzęt i instrumentarium,
- sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
- opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
- podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
- aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.
Mamy nadzieję, że ten doskonały przewodnik będzie codziennym towarzyszem w życiu zawodowym instrumentariuszek i młodych adeptów chirurgii małonwazyjnej.
Szczegóły |
Dział: | Podręczniki szkolne |
Kategoria: | szkoły wyższe, nauki medyczne |
Wydawnictwo: | PZWL |
Oprawa: | miękka |
Okładka: | miękka |
Rok publikacji: | 2020 |
Wymiary: | 165x235 |
Liczba stron: | 193 |
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.