SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Procesy technologiczne w gastronomii. Część 2

Zeszyt ćwiczeń obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór receptur niezbędnych do szlifowania umiejętności praktycznych.

Wydanie 2022 wzbogacone o nowe przepisy na:

- zupy kremy, np. brokułowa, pomidorowa,
- sosy, np. sos bearnaise, beurre blanc,
- ciasta, np. crumble z jabłkami, tarta z pomidorkami, muffinki piernikowe,
- ciasta bezowe, np. beza włoska, beza szwajcarska,
- dania z mięs, np. boczek orientalny, schab sous-vide, rostbef konfitowany, rosół z królika,
- potrawy stir fry, np. krewetki stir fry z makaronem ryżowym
- potrawy z ryb, np. łosoś gravlax
- potrawy z owoców morza, np. bisque z krewetek,
- potrawy z drobiu metodą sous-vide i konfitowane, np. filet z kurczaka sous-vide, konfitowane udko kaczki.

Wydanie 2022 wzbogaciło zeszyt ćwiczeń również o rodzaje steków i nowoczesne techniki gotowania - potrawy z ryb metodą sous-vide, kuchnia tajska, kuchnia indyjska, kuchnia chińska, kuchnia japońska, ale również o metody dekoracji (np. żelowanie owoców, dekorowanie marcepanem).
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  klasa 2,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  zeszyt ćwiczeń
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 488

Sprawdź artykuły papiernicze

Zeszyt A5 60 kartek linia Trends Boys Interdruk  Artykuł biurowy 2,36 zł
Dodaj do koszyka
Korektor Dominic 5mm x 8m Fandy  Artykuł biurowy 4,61 zł
Dodaj do koszyka
Długopis Round Stick Exact niebieski 4 sztuki BiC  Artykuł biurowy 6,17 zł
Dodaj do koszyka
Zeszyt A4 60 kartek kratka Trend Boys Interdruk  Artykuł biurowy 5,36 zł
Dodaj do koszyka

RECENZJE - Podręcznik - Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja HGT.02. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowanie i wydawanie dań. Część 2

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.4/5 ( 13 ocen )
  • 5
    10
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: