SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik nauki do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) został doskonale dopasowany do wymogów podstawy programowej 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Co ważne, pokrywa również materiał potrzebny do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) zgodnej z podstawą programową 2019, co czyni go niezwykle wszechstronnym i przydatnym źródłem wiedzy dla uczniów o różnych programach nauczania.

W podręczniku szczegółowo omówiono zagadnienia związane z kwalifikacją TG.07, koncentrując się na grupach surowców i ich przetwarzaniu podczas przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Metoda przekazywania wiedzy wybrana przez autorkę jest szczególnie efektywna, umożliwiając uczniom zdobycie kompleksowej i niezbędnej informacji o danym surowcu oraz jego wykorzystaniu kulinarnym.

Warto podkreślić, że podręcznik oddziela część teoretyczną od ćwiczeń praktycznych, co ułatwia uczniom przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Dzięki temu uczniowie mogą lepiej zrozumieć i utrwalić zdobytą wiedzę, co ma kluczowe znaczenie dla skutecznego zrozumienia i opanowania materiału.

Podręcznik został napisany językowo i merytorycznie z myślą o wieku odbiorcy, dzięki czemu jest łatwy w zrozumieniu i przyswajaniu. Obecność podstawowej terminologii technicznej stosowanej w branży gastronomicznej oraz wskazanie poprawnej wymowy terminów obcojęzycznych to doskonały dodatek, który ułatwia komunikację i poruszanie się w międzynarodowym środowisku.

Podsumowując, podręcznik jest kompleksowym i dostosowanym do potrzeb uczniów źródłem wiedzy na temat sporządzania potraw i napojów, które znajduje zastosowanie zarówno w zawodzie kucharza, jak i technika żywienia i usług gastronomicznych. Jego zrozumiały język, liczne przykłady i wykazy terminów czynią go nieocenionym narzędziem zarówno na zajęciach teoretycznych, jak i praktycznych.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: liceum i technikum,  klasa 1,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  klasa 2,  przedmioty zawodowe,  podręcznik,  szkoły branżowe I stopnia,  klasa 1 po podstawówce,  przedmioty zawodowe,  podręcznik
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Okładka: miękka
Rok publikacji: 2021
Wymiary: 170x240
Liczba stron: 680
Nr dopuszczenia: 1.16./2018

RECENZJE - Podręcznik - Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik nauki do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.6/5 ( 7 ocen )
  • 5
    6
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: