Środki transportu A.28 Część 1
O Akcji
Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
podręcznik
Wydawnictwo Difin |
ISBN 978-83-8085-053-8 |
Opis produktu:
Podręcznik Środki transportu. Część 1 wraz ze Środkami transportu. Część 2 zawiera usystematyzowaną prezentację treści nauczania w zakresie trzech części kwalifikacji wyodrębnionych w zawodzie technik spedytor, tj.:
A.28.1. Planowanie realizacji procesów transportowych,
A.28.2. Przygotowywanie ładunków do transportu,
A.28.3. Przygotowywanie i monitorowanie technicznych środków realizacji procesów transportowych.
Publikacja zawiera szeroko opisaną wiedzę z zakresu poszczególnych gałęzi transportu: wewnętrznego, drogowego, kolejowego, lotniczego, morskiego, wodnego i śródlądowego, intermodalnego. Szczegółowo została omówiona klasyfikacja transportu, uwzględniająca różne kryteria oraz polski rynek usług przewozowych i proces transportowy. Zostały również omówione poszczególne gałęzie transportu, zawierające klasyfikacje środków transportowych, informacje dotyczące infrastruktury punktowej i liniowej, polski rynek usług przewozowych poszczególnych rodzajów transportu, systemy stosowane w przewozach intermodalnych oraz szczegółowo opisane i sklasyfikowane środki przewozowe. Po każdym dziale zamieszczono propozycję zadań i ćwiczeń, które mogą być wykonane zarówno na zajęciach szkolnych, jak i samodzielnie, co pozwoli wprowadzić aktywizujące metody kształcenia.
Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników przeznaczonych do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Rok dopuszczenia: 2016.
Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.