SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Usługi gastronomiczne. HGT.12

Technik żywienia i usług gastronomiczxnych

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

podręcznik

Wydawnictwo WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Data wydania 2023
ISBN 9788302211461

     

  • Wysyłka Kup teraz, a produkt wyruszy do Ciebie już jutro!
    Dotyczy zamówień opłaconych przez PayU, kartą lub za pobraniem.

Opis produktu:

Podręcznik dokładnie omawia treści związane z piątą częścią kwalifikacji HGT.12, koncentrując się na usługach gastronomicznych. Obszernie przedstawia zagadnienia związane z zarządzaniem i prowadzeniem usług gastronomicznych. Rozpoczyna od omówienia kierunków rozwoju w gastronomii oraz zasad marketingu i promocji w branży gastronomicznej. Następnie skupia się na tematach związanych z przygotowaniem sali konsumenckiej, w tym elementy wyposażenia takie jak obrusy, zastawa stołowa, sztućce, rodzaje nakryć stołowych oraz aranżacje i dekoracje sali.

Ten podręcznik jest cennym źródłem wskazówek i porad dla przyszłych pracowników sali konsumenckiej, pomagając im rozwijać umiejętności zawodowe. Autor podręcznika szczegółowo opisuje metody obsługi gości, rodzaje przyjęć oraz organizację wydarzeń gastronomicznych. Podkreśla również znaczenie kompetencji interpersonalnych, podobnie jak umiejętność obsługi sprzętu i naczyń.

Wszystkie te zagadnienia są ilustrowane ponad 300 starannie dobranymi zdjęciami, w tym zdjęciami zorganizowanymi specjalnie na potrzeby podręcznika. Kod QR zawiera także materiały wideo o treści merytorycznej, które wzbogacają proces nauki. Na końcu każdego rozdziału znajdują się interesujące polecenia i pytania, które pomagają utrwalić zdobytą wiedzę i zachęcają do jej pogłębiania oraz doskonalenia umiejętności. Rozszerzone słownictwo, które obejmuje terminy i pojęcia w języku polskim i angielskim, ułatwia zrozumienie specjalistycznych pojęć z branży gastronomicznej.
S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: podręczniki zawodowe,  branża gastronomiczna
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2023

RECENZJE - Podręcznik - Usługi gastronomiczne. HGT.12, Technik żywienia i usług gastronomiczxnych

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

0/5 ( brak ocen )
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: