SPRAWDŹ STATUS ZAMÓWIENIA
POMOC I KONTAKT
Ulubione
Kategorie

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Część 3

O Akcji

Akcja Podziel się książką skupia się zarówno na najmłodszych, jak i tych najstarszych czytelnikach. W jej ramach możesz przekazać książkę oznaczoną ikoną prezentu na rzecz partnerów akcji, którymi zostali Fundacja Dr Clown oraz Centrum Zdrowego i Aktywnego Seniora. Akcja potrwa przez cały okres Świąt Bożego Narodzenia, aż do końca lutego 2023.
Dowiedz się więcej
  • Promocja
    image-promocja

Opis produktu:

`To pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka, który prezentuje żywienie w kontekście zdrowia publicznego. Książka ta oferuje kompleksowe spojrzenie na temat żywienia i jego wpływu na zdrowie społeczeństwa, uwzględniając aspekty epidemiologiczne, profilaktyczne i genetyczne.

W ramach podręcznika omówione są następujące kluczowe zagadnienia:

Miejsce Żywienia w Ochronie Zdrowia Społeczeństwa: Podkreślono znaczenie żywienia jako elementu ochrony zdrowia publicznego, uwzględniając aspekty epidemiologiczne, profilaktyczne i genetyczne. Wyjaśniono, jak zdrowa dieta może wpływać na poprawę stanu zdrowia całego społeczeństwa.

Czynniki Warunkujące Sposób Żywienia: Omówiono różne czynniki, które wpływają na sposób, w jaki ludzie się odżywiają. Wskazano na wpływ aspektów ekonomicznych, klimatycznych, kulturowych, społecznych i psychologicznych na nawyki żywieniowe.

Racjonalizacja Żywienia Ludności: Przedstawiono różne metody racjonalizacji żywienia społeczeństwa, począwszy od polityki żywieniowej państwa, a skończywszy na edukacji i promocji zdrowego odżywiania oraz wzbogacaniu żywności i suplementacji diety.

Dodatkowo, podręcznik zawiera syntetyczną prezentację problematyki związanej z ochroną konsumentów przed różnymi zagrożeniami, zarówno obecnymi, jak i przyszłymi. Zagadnienia związane z relacją między żywieniem a zdrowiem są przedstawione w sposób, który pomaga czytelnikowi:

Identyfikować problemy zdrowia publicznego wynikające z nieprawidłowego żywienia na różnych poziomach: lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym.
Określać przyczyny tych problemów.
Wybierać metody umożliwiające efektywne ich rozwiązanie.

Ten podręcznik stanowi nieocenione źródło wiedzy dla tych, którzy interesują się zdrowiem publicznym i żywieniem, oraz dla osób pracujących w dziedzinie ochrony zdrowia i polityki zdrowotnej.`

Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024

S
Szczegóły
Dział: Podręczniki szkolne
Kategoria: szkoły wyższe,  nauki medyczne,  nauki przyrodnicze
Wydawnictwo: PWN
Wydawnictwo - adres:
recepcja@pwn.pl , http://www.pwn.pl , 02-460 , ul. G. Daimlera 2 , Warszawa , PL
Oprawa: miękka
Rok publikacji: 2022
Wymiary: 165x235
Liczba stron: 408

RECENZJE - Podręcznik - Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. Część 3

Zaloguj się i napisz recenzję - co tydzień do wygrania kod wart 50 zł, darmowa dostawa i punkty Klienta.

4.2/5 ( 6 ocen )
  • 5
    4
  • 4
    0
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    0

Wpisz swoje imię lub nick:
Oceń produkt:
Napisz oryginalną recenzję: